Welkom op de homepage
van de Landelijke
Catering & Hospitality H*in*k*n Nederland

 

Update 20 april

Ex-cateringmedewerkers Heineken voeren actie!

Oud-Cateringmedewerkers van Heineken voeren donderdag 19 april actie tijdens de aandeelhoudersvergadering van de bierbrouwerij. Met pamfletten vragen ze aandacht voor de in hun ogen verslechtering van arbeidsvoorwaarden als gevolg van uitbesteden van de catering bij Heineken aan Albron.

Ook hebben de Cateringmedewerkers Johan Heemskerk en John Roest de Raad Van Bestuur om opheldering gevraagd!

Beluister de opname gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering!
(Het laden kan met een langzame verbinding even duren)

Johan Heemskerk vroeg aan bestuurder CEO Jean-François van Boxmeer, waarom medewerkers die al 30 jaar in dienst van Heineken zijn weg moeten en andere die 4 jaar bij het bedrijf zijn mochten blijven. Van Boxmeer lag uit dat Heineken samen met de Vakbonden de SBR hebben goedgekeurd en dat Heineken één van de beste regelingen had en dat medewerkers van 55 jaar en ouder beschermt zijn en zodoende ook in dienst mochten blijven. Johan Heemskerk gaf aan dat dit in strijd is met de Wet Gelijke Behandeling en dat daar ook een rechtzaak over aan de gang is!

Daarna kwam John Roest aan het woord en stelde de bonussen van de afgetreden managers aan de kaak. Hij vroeg waarom managers welke vrijwillig Heineken verlaten, tevens ook een royale bonus meekrijgen, terwijl de lagere functies dat niet krijgen. John Roest doelde daarmee op het vertrek van Marc Bolland, die vertrok naar een Engels bedrijf waar het twee maal zoveel gaat verdienen en toch nog een bonus van 2,5 miljoen meekreeg. Als tegenstelling haalde hij de Cateringmedewerkers aan, die moesten weg naar Albron en gingen de helft van hun oude salaris verdienen.

Na de aandeelhoudersvergadering werden de Cateringmedewerkers benaderd door door media.
Het onderstaande bericht stond in de krant van 20 april!

(Bron De Dagbladen en zibb.nl)

Klik HIER voor het gastenboek!

Het geluidsfragment is eigendom van Heineken en is van de Heinekenwebcast opgenomen. Het hele verslag van +/- 2,5 uur kunt u beluisteren op www.heinekeninternational.com

OR VERKIEZINGSNIEUWS OP DE CATERINGKATER.......... KLIK HIER

Klik hier voor het uitleg over de rechtzaak / bodemprocedure
 

 

 <BGSOUND SRC="hein2.mp3">

 

 

 

                   

Home

 

Cateringkater

 

Klik hier voor het uitleg over de rechtzaak en bodemprocedure                               

Copyright