Welkom op de homepage
van de Landelijke
Catering & Hospitality H*in*k*n Nederland

 

Mega boete van 219 miljoen voor Heineken.

De Europese Unie heeft Heineken een boete opgelegd van liefst 219 miljoen euro wegens het maken van illegale prijsafspraken. Ook andere brouwers moeten miljoenen betalen.

De totale boete voor het kartel van Heineken, Grolsch en Bavaria komt op bijna 274 miljoen euro. Door de prijsafspraken betaalden bierdrinkers jarenlang teveel voor hun biertje. Bierbrouwer Bavaria heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen om een boete aan te vechten.

De boete voor Heineken komt op 219 miljoen, voor Grolsch op bijna 32 miljoen, en Bavaria moet bijna 23 miljoen euro betalen.

De zaak speelt sinds het voorjaar van 2000. Er werden destijds invallen gedaan bij Heineken en andere brouwers. De Europese Commissie verdenkt de bedrijven ervan dat zij afspraken hebben om niet intensief actief te zijn op elkaars thuismarkten. Het onderzoek had betrekking op mededingingskwesties in de jaren 1996 tot en met 1999.

Kroes denkt dit jaar tien van dergelijke kartels aan te pakken. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft ze al voor 1 miljard euro aan boetes uitgedeeld.

Grolsch tekent beroep aan tegen de boete. Het bedrijf uit Enschede zegt met verbijstering kennis genomen te hebben van de uitspraak. Eerder liet Bavaria bij monde van directeur Peer Swinkels al op voorhand weten een eventuele boete aan te vechten bij het Europese Hof.

Het Belgisch-Braziliaanse Inbev (onder meer Hertog Jan) krijgt een boete van 84 miljoen euro kwijtgescholden omdat het meewerkte met de onderzoekers van Kroes.

(Bron RTLZ)

Klik HIER voor het gastenboek!
 

OR VERKIEZINGSNIEUWS OP DE CATERINGKATER.......... KLIK HIER

Klik hier voor het uitleg over de rechtzaak / bodemprocedure
 

 

 

 

 

                   

Home

 

Cateringkater

 

Klik hier voor het uitleg over de rechtzaak en bodemprocedure                               

Copyright